Álomesküvő DIY dekorációkkal, bérelhető berendezéssel és Chiavari székkel

Álomesküvőre vágyik a legtöbb nő. Van, aki megelégszik egy intim, meghitt esküvővel és a szíve mélyén nem is áhítozik hatalmas csinnadrattára, míg mások hatalmas, világraszóló, több száz vendéges lagziról álmodoznak és valóban már az esküvő előtt egy évvel el kezdenek szervezni, tervezni, szervezkedni.
Álomesküvő DIY dekorációkkal, bérelhető berendezéssel és Chiavari székkel

Lehet az esküvő szűk körű és egyszerű, lehet világraszóló és hatalmas, mindenképpen emlékezetes marad a nagy nap. Ez a nap nem csak az ifjú pár számára lesz maradandó, de a vendégek számára is felejthetetlen élményeket ígér.

Az esküvő egy meglehetősen költséges mulatság, így mindenki ott spórol, ahol csak tud. Többnyire az esküvői berendezési tárgyakon és a dekoráción. Sokan teszik le a voksukat a DIY dekorációk mellett. A legtöbbször a menyasszony dönt úgy, hogy esténként összeül a koszorúslányokkal és saját kezűleg készítenek meghívót és ünnepi díszeket, amelyek varázslatossá formálják az esküvő helyszínét, legyen szó éttermi esküvőről, vagy sátras lakodalomról.

Ma már nagyon sokféle dekorációötlet áll a rendelkezésünkre, az internetnek hála, talán ez is az oka, hogy egyre többen döntenek a saját készítésű ötletek és azok megvalósítása mellett. A menyasszonyi ruhát sem veszi meg mindenki, sokan élnek a kölcsönzési lehetőséggel, mint ahogyan székeket és asztalokat is sokan bérelnek a nagy napra, amelyekre a dekorációkat családi és baráti összefogással készítik el. Hogy mivel dobhatjuk fel az esküvői hangulatot, milyen dekorációs elemek tehetik feledhetetlenné a nagy napot? Mutatjuk a részleteket!

A szórakoztató lufik

A léggömb nem saját készítésű dekorációs elem, mégis ez az egyik legolcsóbb dísz, amellyel remek hátteret is teremthetünk. A léggömb olcsó, szórakoztató és széles skáláját biztosítja a lehetőségeknek. A léggömb színe mindig feleljen meg az esküvői téma, a belső tér színének. Választhatunk átlagos, vagy extra méretű lufikat és a vicces feliratok is hasznosak, hiszen remekül feldobják a hangulatot.

Az intim hangulatot megteremtő lámpák

A papírlámpák, vagy lampionok sem olyan őrülten drágák és más alkalmakkor is felhasználhatjuk azokat. Színek tekintetében lehetünk bohókásak, de ha az egyszerűségre, a minimalizmusra törekszünk, akkor szerezzünk be bézs színű lámpákat. A fényforrás nem csak papírlámpa lehet, hanem el is rugaszkodhatunk kicsit a hagyományostól, a megszokottól és ezen a nagy napon lehetünk kicsit extrémek, meghökkentők is. Készíthetünk úgynevezett esernyőlámpákat. Egy égősorra egész egyszerűen csak aggassunk fel színes esernyőket, garantált lesz az intim hangulat. De egyszerű befőttes üvegekből is nagyszerű fényforrásokat készíthetünk. Ha vagány esküvőre vágyunk, akkor válasszunk színes üvegeket, viszont, ha csak szolid bulizósak vagyunk, döntsünk az áttetsző vagy a fehér szín mellett.

A vendégtér dekorációja és a harmónia

A vendégtér dekoráció az asztali díszeket takarja elsősorban. Ezek elkészítéséhez azonban jó tisztában lenni a terítők, szalvéták és a székdekorációk színvilágával és az egész esküvő színtémájával. A vendégek különös figyelmet igényelnek és fontos, hogy jól érezzék magukat. Díszítsük az asztalokat ízlésen, mégis egyedien, akár DIY dekorációkkal. De ehhez valóban döntenünk kell az asztalterítők, a szalvéták és a székdekorációk textúráját és színét illetően. Asztaldíszként használhatunk régi boros üvegeket, teáskannákat vagy befőttesüvegeket, amelyeket be is festhetünk és kerülhet beléjük gyertya és szárított virág is.

Az origami papírdíszeknek is megvan a maga varázsa, főleg, ha színben is harmonizál az asztalnemű színével.

A virágok, mint a romantikus hangulat megtestesítői

A virágokról semmiképpen se feledkezzünk meg. Nem feltétlenül a legdrágább virágok a legszebbek. Ha csak tehetitek, szerezzétek be virágpiacon a virágokat, hiszen így jóval kedvezményesebben juthattok hozzá azokhoz.

Asztalok és székek bérlése

A székdekorációkat csak akkor tudjátok a barátokkal elkészíteni, ha már tudjátok, milyen székeket fogtok a nagy napra bérelni, merthogy ezzel is sokat spórolhattok. A klasszikus Chiavari szék az egyik legnépszerűbb, hiszen rendkívül elegáns és minden esküvői témához remekül illik.

A szék, az egyik legfontosabb bútordarab az esküvőn, hiszen nagyon lényeges, hogy a vendégek kényelmesen érezzék rajta magukat. Az esküvői székek minősége a hangulatot is meghatározza. Mivel a Chiavari székmárka manapság egyre gyakrabban szerepel az esküvői tervek listáján, így érdemes ezt a romantikus széktípust választani. Több típusa is létezik, de mind közül a fa és a fém amerikai szék a legnépszerűbb. A Chiavari székek eleganciája ki tudja emelni az adott esemény szépségét és mélységét, főleg, ha a megfelelő székdekorációval díszítjük fel ezeket az ülőalkalmatosságokat.

Kapcsolódó cikkek

Warren Platner székek

Warren Platner székek

Warren Platner olyan bútorokat tervezett, melyek a '60-as évek modernizmusának kultikus darabjaivá váltak.

Ginből készülő csodalámpa

Ginből készülő csodalámpa

Pontosabban a gin üvegéből.