Gorenje by Starck

Philippe Starck és a Gorenje összefogásából elegáns és innovatív konyhai készülékek születtek. Cikkünkből megismerheted a kollekció legszebb darabjait.
Gorenje by Starck elegáns és innovatív konyhai készülékek

A világszerte elismert alkotó, Philippe Starck összefogott a Gorenje-vel, hogy háztartási készülékek olyan inspirálóan friss vonalát fejlesszék ki, amely egyesíti az intelligens dizájnt az innovatív, korszerű technológiával, amely egyedülálló felhasználói élményt kínál.

Sütők és mikrohullámú sütök, főzőlapok, hűtőszekrények, fiókok és dekor panelek átfogó, teljes mértékben harmonizáló palettája jellemzi ezt a Philippe Starck által tervezett új kollekciót.

A minimalista dizájn a high-end fényvisszaverő üveggel és a rozsdamentes acéllal finoman illeszkedik bele a környezetébe, az életmódunk és személyiségünk tükörképévé válik.

A gondosan megtervezett részletek és hatások, a jellegzetes narancssárga fogantyúkkal együtt, rendkívüli élettel töltik meg a felhasználó konyháját.

A dizájn egyszerű eleganciája mögött élvonalbeli technológiák szolgálják a kiváló teljesítményt és az egyedülálló energiahatékonyságot.

„A Gorenje by Starck készülékek kollekciójának tervezése nagyon izgalmas kihívás volt számomra, mert több ellentmondásos paraméterrel kellet megküzdenem. Olyan terméket akarunk alkotni, amely tökéletesen működik, a legújabb, élvonalbeli technológiákkal és anyagokkal – rozsdamentes acéllal például - de nem akarunk egy űrhajóban élni, csupán csak mert nem élünk az űrben. Az ellentmondás az volt, hogy valami olyant alkossunk, amely technológiailag kifogástalan és mégis hangulatos és meleg, emberi érzéssel tölt el."

„​Végül azt a megoldást találtam, hogy mindent az „abszolút minimum”-on, annak a környékén alkottam, a lehetséges legkevesebb tervezéssel, hogy megadjam a szükséges teret az emberek számára ahhoz, hogy kényelmesen lakják otthonukat önmaguk tükörképeként. Ráadásul azon is dolgoztunk, hogy egy kis színt adjunk hozzá néhány darabhoz, mint a fogantyú hátuljához. A színek hozzáadásával lehetőségünk volt az élet egy kis szikráját belevinni a kollekcióba és az egyébként nagy mértékben láthatatlan munkába. De ha közelebb lépünk, ha figyelmesen megnézzük ezt a munkát, a rozsdamentes acél tökéletessége mögé látunk. Elkezdjük meglátni magunkat és ennek a szikrának a színének visszatükröződését. Ebben rejlik a kollekció eleganciája, a magas minőség és a minimalista dizájn diszkréciójában.”

A kollekció darabjai elérhetők Budapesten, a The Showroom Design Studio-ban.

Kapcsolódó cikkek

Bútortrendek - Designer bútorok

Dizájner bútortrendek

Cikkünkből megismerheted milyen dizájner bútorokat dobtak piacra mostanság.

Modern házak 10 perc alatt - pop-up ház, mobilház

10 perc alatt elkészülő házak: a jövő építészete

Az építészetben a legújabb trendnek a 10 perc alatt felépülő házak számítanak.

Boca do Lobo bútorok a Szürke ötven árnyalata c. filmben

Boca do Lobo bútorok a Szürke ötven árnyalata c. filmben

A Szürke ötven árnyalata c. film egyedi bútorainak tervezésével a Boca do Lobo Design Studiot bízták meg.