Különleges magyar szuvenírek az Andrássy úton

Az Andrássy út 5. szám alatt nyílt meg a Projekt Showroom soron következő pop-up boltja, a „Budapest Colors” címre keresztelt, újragondolt magyar szuvenírbolt. Limitált kiadású ajándéktárgyakkal és rendhagyó módon turisztikai információs szolgáltatással is várják az érdeklődőket, hogy valóban emlékezetessé tegyék az idelátogatók számára a Budapesten eltöltött időt.
Projekt Showroom - újragondolt magyar szuvenírbolt!

Különleges magyar szuvenírek az Andrássy útonMegnyílt, és azóta már be is zárt a Projekt Showroom legújabb pop-up boltja

Az Andrássy úton nyílt meg (és azóta be is zárt) a Projekt Showroom soron következő pop-up boltja, a „Budapest Colors” címre keresztelt, újragondolt magyar szuvenírbolt. A szervezők tavaly nyáron már kísérleteztek a témával, az idei évben azonban még különlegesebb a kínálat. Limitált kiadású ajándéktárgyakkal és rendhagyó módon turisztikai információs szolgáltatással is várják az érdeklődőket, hogy valóban emlékezetessé tegyék az idelátogatók számára a Budapesten eltöltött időt.

A szervezők különleges szuvenírtárgyakat gyűjtöttek egy fedél alá, amelyeken keresztül megmutatkozik, milyen a város és az itt élők és alkotók valódi, sokszínű világa.

„Az itt kapható ajándéktárgyak Budapest kortárs oldalát jelenítik meg, frissek és újszerűek mind egyediség, esztétikum és minőség tekintetében. Ez nagyon fontos volt számunkra a válogatás során. Tavaly szerveztünk már egy hasonló jellegű pop-up boltot, de ebben az évben még különlegesebb lesz a kínálat, részben azért is, mert kifejezetten a boltba készülő limitált kiadások is kaphatók lesznek. Olyan tárgyakat válogattunk össze, amelyeket mi magunk is szívesen vinnénk haza emlékbe vagy lepnénk meg vele külföldön élő rokonainkat, barátainkat.” - mondta Csikós Krisztina, a Projekt Showroom alapítója.

A közel 170 négyzetméteres üzlettérbe több mint 80 különböző, kisebb és nagyobb hazai készítőtől, manufaktúrától válogattak termékeket a legkülönbözőbb árfekvésben. A kínálatban lesznek angol nyelvű könyvek és albumok, textíliák, kerámiák, apróbb dekorációs tárgyak, illatos szappanok és kézzel készített balzsamok. A gasztronómiai válogatásban lekvárok, szörpök, mézek, csalamádék találhatók, a divat kiegészítők között vászontáskák, neszesszerek, sálak, hátizsákok, de lesznek gyermekeknek válogatott ajándékok, valamint füzetek, útinaplók, nyomatok, és természetesen képeslapok is szép számban.

A „Budapest élményt” pedig a boltban elérhető programajánló szolgáltatással igyekeznek teljessé tenni a szervezők, akik azt tűzték ki célul, hogy egyedi szuvenír kínálatuk mellett segítenek tartalmas időtöltést találni az érdeklődőknek.

Az igényes termékválogatás a megszokott módon egy kifejezetten erre az alkalomra épített látványvilágban kap helyet, amelyben most a csapat maga tervezett és épített Csikós Krisztina vezetésével. A hófehér belső térben megjelenő város szimbólumokat Slip és Ábra graffiti művészek rajzolták. A kirakatokat pedig Szécsi Judit grafikus, papír dizájner tervezte és kivitelezte.

A Projekt Showroomról

A Projekt Showroom egy egyedi koncepcióra épülő pop-up bolt sorozat, amely 2012 októberében nyitotta ki először a kapuit, azóta pedig pár havonta jelentkezik változó helyszínen, egy-egy újabb téma köré megszervezett pop-up eseménnyel. Témáik között szerepelt már a gyermekjáték, a karácsonyi ajándékok, az egyedi papíráru, az antik, vintage és a dizájn bútor, a bio szépségápolás, a városi kerékpározás és még sok más.


Kapcsolódó cikkek

Warren Platner székek

Warren Platner székek

Warren Platner olyan bútorokat tervezett, melyek a '60-as évek modernizmusának kultikus darabjaivá váltak.

Ginből készülő csodalámpa

Ginből készülő csodalámpa

Pontosabban a gin üvegéből.

Egy szójaszószos üveg története

Design-ikon az étkezőasztalon

Kecses üvegcsék az étkezőasztalon... talán túl sokszor fogtuk meg ahhoz, hogy egyáltalán megcsodáljuk. Pedig testének íve, mélybordó színe, kecses látványa igencsak elgyönyörködtető lenne, ha vennénk a fáradságot, hogy szemügyre vegyük.