Kezdődik a grillszezon, készüljön fel rá!

Ebben az évben az időjárás eddig nem kényeztetett el minket. A szép napok inkább csak itt-ott fordultak elő, de a levegőben már érezni a nyarat, és a napsugarak is egyre erőteljesebben bújnak elő a felhők mögül. Várható, hogy az időjárás egyik napról a másikra megváltozik, és semmi sem akadályozza meg a kint töltött kellemes órákat.
Kezdődik a grillszezon, készüljön fel rá!

Mi is lehetne kellemesebb az együtt töltött időben, mint amikor az egész család együtt beszélget, társasjátékozik és persze együtt készíti el a finomabbnál finomabb falatokat a grillen?

De mi mindenre lesz szükségünk a kerti grillezéshez? Vegyük tehát sorba:

Grill

A terasz központja egy minőségi kerti grill. A család és a barátok szívesen töltik együtt szabadidejüket egy finom ebéd vagy vacsora mellett, és ha ezt ráadásul megtehetik a szabadban, nincs ennél kellemesebb pihenés.

A grill választásánál több tényezőt tarthatunk szem előtt:

A grill mérete: gondoljuk át, hogy hány személy fogja a kerti grillt használni. A grill mérete továbbá fontos szezonon kívül is, mivel valahol tárolnunk kell majd, amikor hónapokig nem lesz használatban.

Tüzelőanyag: többféle grill létezik, pl. faszenes, gázüzemű, lávakövesen, elektromos. Mindegyik grillnek, mint minden másnak is vannak előnyei és hátrányai. Kezdőknek mindenképpen a gázgrilleket ajánljuk, mivel ezek beüzemelése és használata nagyon egyszerű. Nem elhanyagolható tényező azonban természetesen a grillek ára sem.

A kerti grillek többféle anyagból készülnek, érdemes figyelmet fordítani erre a tényezőre is. Lényeges, hogy a grillrács rozsdamentes acélból vagy öntöttvasból készüljön. Minél robusztusabb a rács, annál jobb lesz a stabilitása valamint az ellenállóképessége, így az élettartama is.

Kerti bútor

Mindegy, hogy kisebb vagy nagyobb társaságot szeretnénk megvendégelni, mindenképpen gondoskodnunk kell megfelelő ülőalkalmatosságról, ahol a vendégek kényelmesen elfogyaszthatják az ételt. Be kell tehát biztosítanunk a megfelelő kertibútort. Manapság már hihetetlen mennyiségű különféle kerti bútort vásárolhatunk, székeket, asztalokat, padokat, karosszékeket, nyugágyakat...

Válogassunk ízlésünknek és természetesen pénztárcánknak megfelelőt - szinte minden megtalálható a piacon, fém, fa, műanyag, vagy a kedvelt rattan bútorok egyaránt.

Napernyők, kerti pavilonok

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a forró nyári napokon szükség lehet árnyékolókra is. Kisebb társaság esetén elegendő lehet egy napernyő vagy a manapság igencsak divatos napvitorla is, viszont ha nagyobb eseményt tervezünk, mindenképpen érdemes beruházni egy minőségi kerti pavilonba is, aminek aztán hosszú ideig hasznát vehetjük más alkalmakkor is.

Kapcsolódó cikkek

Kezdődik a grillszezon, készüljön fel rá!

Kezdődik a grillszezon, készüljön fel rá!

Ebben az évben az időjárás eddig nem kényeztetett el minket. A szép napok inkább csak itt-ott fordultak elő, de a levegőben már érezni a nyarat, és a napsugarak is egyre erőteljesebben bújnak elő a felhők mögül.

Az öt legmutatósabb kertiút-burkolat

Az öt legmutatósabb kertiút-burkolat

A burkolatokra minden udvarban szükség van. A Gardena szegélynyíró alkatrészek webshopból is beszerezhetőek, amik megkönnyítik a kert gondozását.

Hogyan alakítsunk ki kerti sütödét a teraszon?

Hogyan alakítsunk ki kerti sütödét a teraszon?

A kerti sütögetéshez szükség van kontaktgrillre prémium minőségben. De vajon mire van még szükség egy kerti konyhához? Most minden kiderül!