Így lehet tökéletes teraszod!

A tökéletes terasz sokak álma. A kérdés már csak az, mit is jelent, hogy „tökéletes”? Nyilván egyéni szinten más és más az erre adható releváns felelet. Viszont azért globális értelemben is akad egy-két tényező, ami jól körvonalazza mindazt, ami a tökéletesség égisze alatt elvárható.
Így lehet tökéletes teraszod!

A szigetelés nemcsak a hőmérséklet-szabályozással egyenlő!

A tökéletesség, bármilyen meglepő, nem kint, a teraszon kezdődik, hanem bent a lakásban. Hiszen az erkélyajtó akkor ideális, ha hiánytalanul ellátja a feladatát, tehát maradéktalanul szigetel. Sokan azt gondolják, hogy ez egyet jelent a hőmérséklet optimalizálásával, vagyis a hideg fuvallatok kirekesztésével. Igen, ez igaz, természetesen a hőszigetelés erről szól, viszont van itt még valami, ami feltétlenül említésre méltó. Ez pedig a hangszigetelés. Ahhoz, hogy a bentiek nyugalma megőrizhetővé váljon, elengedhetetlen a kinti zajok teljes kiszűrése. Erre képes egy minőségi ajtó, ami nem csupán a meleg megőrzésében segít, hanem a neszek küszöbön kívül tartásában.

Ez a nyugodt éjszakák és zajmentes nappalok zálogává is válhat. Ráadásként, ha történetesen a család, barátok egy része kint kíván tartózkodni az erkélyen, akkor ezt megtehetik úgy, hogy közben a bennmaradók sem szűkölködhetnek sem nyugalomban, sem csendben, ha éppen ezekhez van kedvük. Amúgy pedig a belső tér, a lakás vagy ház intimitása is megteremthető, lévén ha kintről nem képesek betoppanni a beszédfoszlányok, közlekedési és egyéb zajok, akkor bentről sem szűrődhetnek ki a hangok. Ez legfeljebb csak a kíváncsi szomszédoknak rossz hír, amúgy pedig vitathatatlan pozitívum!

Elég az ajtót kicserélni?

A legtöbb erkély természetesen nemcsak ajtóval büszkélkedik, így aztán a műanyag ablak, mint cserealternatíva, kifizetődő ötlet. Ha egyszer már a cél a tökéletesség megközelítése, akkor kár lenne ezen a banánhéjon elcsúszni. A cseréltetéssel a szigetelés komplexen és hiánytalanul megoldható. Mindennek tetejében a nyílászárók megjelenésükben is összehangolhatóak a minél teljesebb, mondhatni tökéletesebb élmény érdekében.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan alakítsunk ki kerti sütödét a teraszon?

Hogyan alakítsunk ki kerti sütödét a teraszon?

A kerti sütögetéshez szükség van kontaktgrillre prémium minőségben. De vajon mire van még szükség egy kerti konyhához? Most minden kiderül!

Mennyibe kerül egy dézsafürdő fenntartása?

Mennyibe kerül egy dézsafürdő fenntartása?

A dézsafürdő költségei magukban foglalják a víz- és fűtési költségeket, a vegyszereket és a biztosítást.

Kezdődik a grillszezon, készüljön fel rá!

Kezdődik a grillszezon, készüljön fel rá!

Ebben az évben az időjárás eddig nem kényeztetett el minket. A szép napok inkább csak itt-ott fordultak elő, de a levegőben már érezni a nyarat, és a napsugarak is egyre erőteljesebben bújnak elő a felhők mögül.