A fürdőszoba berendezése egyszerűen és praktikusan

Mindenki nagyon jól tudja, hogy mennyi bosszúságot tud okozni a fürdőszoba, ha nem a megfelelő lakberendezési tárgyakat és dekorációs elemeket vásároljuk meg ebbe a helyiségbe. Ki lehet jelenteni, hogy a lakásnak ezen a pontján gyűlik össze a legtöbb nedvesség, hiszen itt fürdünk, zuhanyozunk és mosunk hajat. Ez ellen nem tudunk ugyan tenni semmit, de a praktikus és ésszerű lakberendezési elemek nagyon sokat segíthetnek a nedvesség csökkentésében. Mutatunk is néhány nagyszerű ötletet, amelyek lehetővé teszik, hogy a fürdőszobában ne alakuljon ki penész és ne legyen dohos szag sem.
A fürdőszoba berendezése egyszerűen és praktikusan

Tippek a nedvesség csökkentésére a fürdőszobában

A fürdőszoba tehát a lakásunkban az az egyetlen olyan helyiség, ahol sok - sok pára képződik, ami aztán lecsapódik és emiatt is alakulhat ki penész a falakon. Ami nem csak esztétikailag nem nyújt szép látványt, de még az egészségre is ártalmas.

Mit tehetünk annak érdekében, hogy minél szárazabb legyen a levegő és a környezet a fürdőszobában? Az egyik legegyszerűbb módszer, ha rendszeresen szellőztetünk a fürdőszobában, Persze ez csak akkor megvalósítható, ha az adott helyiségben van ablak. Ha nincs, akkor érdemes egy párátlanító vagy páramentesítő készüléket beszerezni. Ha eddig nem gondoltuk, hogy mennyi víz gyűlhet össze egy ilyen szerkezetben, ne lepődjünk meg az első alkalommal, amikor a készülék tartályát ki kell ürítenünk.

Nem csak ez a két praktika létezik a nedves környezet megszüntetésére. Az is jó megoldás, ha rögtön zuhanyozást követően is szellőztetünk, illetve egy száraz törlőkendővel letörölgetjük a vízcseppeket a zuhanyzó falairól, vagy a kádat töröljük szárazra. Jó megoldás az is, ha a vizes törülközőket azonnal megszárítjuk, hiszen ezek is sokat hozzátesznek a nedves környezet megteremtéséhez.

A fürdőszobában a nedvesség és a magas páratartalom miatt egyáltalán nem mindegy, hogy milyen bútorokkal rendezzük be a helyiséget és az sem mindegy, hogy milyen padlóburkolatot választunk. A laminált padló jó választás lehet, de a legjobb, ha a vízálló laminált padló mellett döntünk.

Nem csak a falak, hanem a járófelület is ki van téve a magas páratartalomnak és a nedvességnek, ami annyira jellemző ebben a helyiségben. Éppen ezért a legjobb, amit tehetünk, hogy vízálló laminált padlót választunk ebbe a helyiségbe. Természetesen a mosdóban és a konyhában is jól mutatnak az ilyen padlók, amellett, hogy rendkívül könnyen tisztíthatók és jól karbantarthatók. Ha mindhárom helyiségbe ilyen padlót szeretnénk, még kompromisszumot sem szükséges kötni szín és stílus tekintetében, hiszen a vízálló laminált padlók ilyen téren is színes változatosságot mutatnak. A kínálatban éppúgy szerepel a fehér kőrisből, a világos moonlight tölgyből, az olajozott dióból, a sötétbarna tölgyből vagy éppen a bézs tölgyből készült vízálló laminált padló.

Kapcsolódó cikkek

Lélegzetállító enteriőrök Megan Winters jóvoltából

Lélegzetállító enteriőrök Megan Winters jóvoltából

Megan Winters munkáit ezer közül is könnyű megismerni.

Lakberendezés újrahangolva Szakály Roland sokoldalú grafikáival

Lakberendezés újrahangolva Szakály Roland sokoldalú grafikáival

A magyar városoknak, különösen Budapestnek, egyedi bájuk és történelmük van, ami különleges módon fejeződik ki városképükben.

Gamereknek készít bútorokat az IKEA - az ASUS a partner benne

Gamereknek készít bútorokat az IKEA - az ASUS a partner benne

A videójátékosok piacára is betört a svéd bútorgyártó.