7 kiegészítő, amivel megújíthatod a dolgozósarkot

Azon szerencsések, akik otthonuk kényelméből végezhetik munkájukat kiemelt jelentőségű az úgymond dolgozó sarok, vagy otthoni iroda kialakítása. Ezen a téren még a legnagyobb odafigyeléssel kialakított helyiséget is idősről időre érdemes feldobni pár dologgal, hogy ne fásuljunk bele a környezetbe és a monoton munkákba. Éppen ezért most összegyűjtöttünk 7 kiegészítőt, amivel megújíthatjuk a dolgozósarkot, a jobb munkakörülmények érdekében is.
7 kiegészítő, amivel megújíthatod a dolgozósarkot

1, Lámpák

Az otthoni dolgozósarok esetében az egyik legfontosabb a megfelelő világítás kialakítása. Amennyiben valóban modern munkakörnyezetet szeretnénk kialakítani magunk számára, akkor érdemes lehet az állítható fényerejű lámpákat és izzókat választani, ahol mi magunk határozhatjuk meg, hogy milyen fényerő mellet is dolgozzunk épp. Ez olyan szempontból is előnyös lehet, hogy elkerülhetők a felesleges fejfájások a túl fényes, vagy túl sötét helyen végzett munka miatt.

2, Kényelmesebb székek

Otthoni munkahelyünk felújításának egyik remek módja, ha a korábbinál kényelmesebb, újabb ülőalkalmatosságot szerzünk be. Ezen a téren ma már választhatunk bőr, műbőr, mesh, hálós és szövet székek közül is. Természetesen mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya is.

Ezen felül, ha sokat mozgunk székünkkel együtt, akkor a megújítás egy remek módja lehet a megfelelő székgörgőkre váltás is. A görgők székekhez kínált palettáján ma már megtalálhatók kifejezetten parkettára, padlóra, vagy épp szőnyegen való használatra kialakított verziók is, így mindenki megtalálhatja a maga számítását.

3, Praktikus bútorok

Az otthoni munkavégzést nagyban elősegítheti pár praktikus bútor és kiegészítő, mint például egy tároló szekrény, vagy akár egy asztali irattartó. Ezen a téren rendkívül széles a választék, hiszen mind stílusban, mind anyagában, mind felhasználási területeken belül is komoly merítési lehetőségből válogathatunk.

4, Elektronikai eszközök

Ahány ember annyi szokás, így van aki teljes elszigeteltségben, vagy csendben szeret ráhangolódni a munkára, míg mások igénylik a háttérzajt. Utóbbiak számára érdemes lehet beújítani egy stílusos rádiót, amin hallgathatják a reggeli talk-showt, de ha csak némi susmorgásra vágynak, akkor egy pár hangszórón keresztül természet zajokat is hallgathatunk, amik akár segíthetnek is a munka közbeni relaxációban.

5, Léghűtő berendezések

A nyári melegben az otthon dolgozók számára is jobban esik a munka, ha egy léghűtő berendezés hűti körülöttünk a levegőt. Egy már meglévő sarok esetében egy mobil klíma is igen nagy hasznot hozhat hatékonyság terén, hiszen ezek a gépek is megfelelő teljesítménnyel bírnak ma már, miközben jelentős anyagi terhet sem jelent a beszerzésük.

6, Növények

Sokan nem gondolnák, de bizony a növények is jobb munkakörülményeket garantálhatnak számunkra. Pár dekoratív virág, vagy növény ugyanis nem csak esztétikai értéket hordozhat magában, hanem a levegőt is frissebbé tehetik, ami miatt öröm lehet a mindennapi munka is.

7, Egyéb szobai kiegészítők

A hatékony dolgozó sarok kialakításához persze egyéb más kiegészítőkre is szükségünk lehet, amik között kisebb és nagyobb megoldásokat is találhatunk. Roppant kényelmes lehet például laptopon történő munka során egy USB elosztó, vagy épp laptop tartó állvány is. Ezen felül akár egy egyszerű asztali ceruzahegyező, vagy névjegytartó is hasznos lehet. Ezeket mind érdemes végiggondolni, ha hatékony munkakörnyezetre vágyunk.

Összegezve

A dolgozósarok felújítására tehát több lehetőség közül is válogathatunk, melyek egy része praktikus, míg másik része kényelmi szempontból járulhat hozzá a hatékonyabb munkavégzéshez. Ezeket mindenképp érdemes alaposan sorra venni.

Kapcsolódó cikkek

Skandináv stílusban - Északi stílusú lakberendezés - Kis garzonlakás berendezése

Garzonlakás berendezése skandináv stílusban

Ha kedveled az északiak letisztult stílust a lakberendezésben, akkor ez a skandináv stílusban berendezett garzonlakás neked is tetszeni fog.

Otthonos svéd garzonlakás - Kis lakás berendezése skandináv stílusban

Otthonos és világos svéd garzonlakás

A cikkben egy otthonosan berendezett gothenburgi garzonlakást mutatunk be.

Lakberendezés újrahangolva Szakály Roland sokoldalú grafikáival

Lakberendezés újrahangolva Szakály Roland sokoldalú grafikáival

A magyar városoknak, különösen Budapestnek, egyedi bájuk és történelmük van, ami különleges módon fejeződik ki városképükben.