Különböző típusú kandallók

A kandallók sokféle stílusban, formában és anyagból készülnek.
Különböző típusú kandallók

Sok közülük kőből vagy téglából épül, néhány pedig teljesen üvegből vagy fémből. A választott anyagoknak nemcsak jól kell kinézniük, hanem funkcionális célt is kell szolgálniuk. Azt is figyelembe kell vennie, hogy milyen tüzelőanyagot szeretne használni. Ez fontos szempont, mivel befolyásolja a kandalló által termelt hőmennyiséget.

A választott tüzelőanyag típusa befolyásolja a relatív hatékonyságot, a biztonságot és a költségeket. A tüzelőanyag típusának kiválasztása azt is befolyásolja, hogy milyen típusú szellőzőrendszerre van szüksége. Ezenkívül azt is meg kell fontolnia, hogy a kandallót fel kívánja-e szerelni, vagy asztali kandallóként szeretné használni. Útmutatókat talál, amelyek segítenek eldönteni, hogy melyik kandalló típus lesz a legmegfelelőbb az Ön otthonában.

Az elektromos kandallók egy másik választási lehetőség a kandallókat keresők számára. Az ilyen típusú kandallók nem igényelnek kéményt, és számos különböző stílusban kaphatók. Kevesebb karbantartást igényelnek, mint a hagyományos modellek, és biztonságosak a gyermekek és a háziállatok számára. Ha hatékony módját keresi otthona fűtésének a hagyományos kandallók rendetlensége és költségei nélkül, az elektromos kandalló lehet a legjobb választás az Ön számára.

Ha pénzt szeretne megtakarítani, a gáztűzhelyek szintén népszerűek. Gyakran telepítik őket új építési projektekbe, mert biztonságosak és hatékonyak. Sok gázüzemű kandalló könnyen átalakítható fatüzelésűvé is, ha úgy dönt. A gáztűzhelyek hátránya, hogy gondoskodni kell a kizárólagos szellőzőnyílásról.

A fali kandalló remek választás kisebb házak, lakások és társasházak számára. Kültéri szórakozóhelyekre is jó választásnak bizonyulnak. Két alapvető típusuk van. Az egyiket beltéri használatra, míg a másikat kültéri használatra tervezték. Mindegyik nagyon hasonló, de a szellőzőrendszerükben különböznek. Ezek a típusok általában fémből vagy más anyagból készülnek, és sokkal hatékonyabbak, mint egy nyitott tűzhely.

A kétoldalas kandalló egy másik nagyszerű lehetőség az otthonok számára. Ezek egyszerre több helyiségnek is képesek meleget biztosítani, és jellemzően a nappali és az étkező közé telepítik őket. Akár egy alvóhelyiség elválasztására is használhatók. Elegánsak és modernek, és egy kis luxust kölcsönöznek bármelyik otthonnak.

A nyílt égésterű kandallók dekoratív külső homlokzattal készülnek, és jellemzően egy díszes polccal rendelkeznek a tetején. A kandalló köpenye gyakran fából készül, és a kandalló sokféle anyagból készülhet. A fatüzelésű kandallókhoz a legjobb hőtermeléshez fűszerezett keményfa szükséges. Ez a fa tovább ég és kevesebb kátrányt képez a kéményben.

Kapcsolódó cikkek

Étterem design: 51fifteen

Étterem design: 51fifteen

A márvány, a fehér, a fekete, a szürke és az arany modern darabok használatával szemet gyönyörködtető kombinációt alkotnak.

Otthonos svéd garzonlakás - Kis lakás berendezése skandináv stílusban

Otthonos és világos svéd garzonlakás

A cikkben egy otthonosan berendezett gothenburgi garzonlakást mutatunk be.

Möbel Mahler - Neu-Ulm, Németország - Európa legnagyobb bútoráruháza

Európa legnagyobb bútoráruháza

74 000 m2 eladóterület. Nagy kaland, élmény bevásárlás Budapesttől 840 km-re.