Milyen szék megfelelő egy modern lakásba?

A modern lakás egyik ismérve nem más, mint a letisztultság. Ez a vonal jellemzi a modern lakás berendezési tárgyait, például a szekrényeket, az asztalokat és a székeket is. Mutatjuk, hogy milyen szék illik egy modern lakásba!
Milyen szék megfelelő egy modern lakásba?

A modern nappali ismérve, hogy itt is a visszafogott, már-már elegáns vonalak és színek dominálnak. Nem csak a kanapé képviseli ezt a stílust, hanem a fotelek és egyéb ülőalkalmatosságok is. Ma már nincsenek merev szabályok azzal kapcsolatban, hogy a fotel mire is való. Tehát nem csak kikapcsolódásra és pihenésre használhatjuk, hanem akár az irodában vagy az étkezőasztalnál is belesüppedhetünk egy-egy kényelmes fotelbe. A fotel, – amennyiben jól választottunk – vagy kiemeli a nappali többi bútordarabját, vagy nagyszerűen kiegészíti azokat.

Egy modern lakásban nem csak a nappaliba helyezünk el modern bútorokat és kiegészítőket, dekorációkat, hanem a lakás számos más pontján, helyiségében is. Az étkezőnek is ezt a vonalat kell képviselnie, amelyhez az étkező asztala és az asztalt körülvevő székek is maximálisan hozzájárulnak. A modern étkezőszékek színük, anyaguk és formavilágukat tekintve is a modern stílust tükrözik, amelyek nem mellesleg remek fókuszpontjai lehetnek az étkezőnknek.

Hogyan válasszunk étkezőszéket? Az asztal méretéhez és formájához igazítva vásároljunk étkezőszéket, hiszen csak ebben az esetben számíthatunk kényelemre és ekkor lesz kellő harmónia a bútordarabok között. Étkezőszék vásárláskor általában az azonos darabokat preferáljuk, azonban a modern lakás kicsit megengedő ilyen téren, azaz többféle stílusú széket is összepárosíthatunk.

Az sem meglepő, hogy a modern lakásokban bárszékekkel találkozunk, amelyek nem csak nagyfokú kényelmet biztosítanak, még végtelenül dizájnossá is varázsolják a teret. A modern lakások nem nélkülözhetik a pultokat, amelyekhez nagyon jól passzolnak a bárszékek. A bárszék kiválasztásánál fontos szempont lehet az adott bútordarab alapanyaga, külleme, színe és kivitelezése.

A modern lakásokban, modern irodát is kialakíthatunk, hiszen nagyon sokan a home office rendszerben dolgoznak. Több szempontból is előnyös otthon dolgozni, az egyik talán az, hogy mi magunk rendezhetjük be az irodánkat, így a lehető legkényelmesebb irodai asztalok és irodai fotelek között szemezgethetünk, amikor éppen a lakberendezési üzletekben nézelődünk. A minőségi irodai székek helyes testtartásra ösztönöznek, így meggátolják a gerincbántalmak és a fájdalmak kialakulását.

Kapcsolódó cikkek

Möbel Mahler - Neu-Ulm, Németország - Európa legnagyobb bútoráruháza

Európa legnagyobb bútoráruháza

74 000 m2 eladóterület. Nagy kaland, élmény bevásárlás Budapesttől 840 km-re.

Monokróm lakás Olaszországban - Otthonos minimalizmus és egy cseppnyi vintage

Monokróm lakás

Agata Dimmich olasz megrendelőjének lakását jórészt IKEA-s bútorokkal és kiegészítőkkel rendezte be.

Otthonos svéd garzonlakás - Kis lakás berendezése skandináv stílusban

Otthonos és világos svéd garzonlakás

A cikkben egy otthonosan berendezett gothenburgi garzonlakást mutatunk be.