Művészeti kiegészítők a lakberendezésben

A ház berendezése csak az egyik lépés, hogy a lakásunk valódi otthonná váljon.
Művészeti kiegészítők a lakberendezésben

Művészeti kiegészítők a lakberendezésben

A ház berendezése csak az egyik lépés, hogy a lakásunk valódi otthonná váljon. A különféle dekorációs elemek lehetővé teszik, hogy az otthonunk egy békés hely legyen, egy olyan kuckó, ahová jó hazatérni. A gondosan kiválasztott dekorációs elemek lehetővé teszik, hogy kiemeljük az adott helyiség funkcióját, de ezek a díszítő elemek még a hangulatot is fokozzák, és boldogságot is csempészhetnek a mindennapjainkba.

A színek harmóniája

Lakberendezésben jártas szakemberek szerint egy falat díszítő kép sokat hozzáadhat az adott lakás hangulatához. A festészet és kalligráfia egy olyan eleme lehet a lakberendezésnek, amely sokkal vidámabbá teheti az adott helyiséget. Egy kép, vagy egy faldekorációs elem kiválasztása egyszerű lehet, míg az adott helyiség falszínének kiválasztása már korántsem az. Ez a tervezési folyamat egyik olyan szegmense, amely nagy kihívást jelenthet a tervezőnek és természetesen a lakás tulajdonosának. Mivel nagyon sokféle szín és azok árnyalatai állnak rendelkezésre, így nincs könnyű dolga annak, aki nem csak az egyszerűségre, hanem a szépségre és a lakás megfelelő hangulatának elérésére is törekszik. Amennyiben festményekkel szeretnénk dekorálni a falat, úgy érdemes először a megfelelő képeket kiválasztani, és csak ezt követően dönteni az adott helyiség falszínét illetően.

Az otthoni dekorációval kapcsolatos kritériumok

Mindenkinek az a vágya, hogy megcsodálják az otthonát és a vendég megdicsérje a berendezési tárgyakat és természetesen, az összhatást is. Egy lakás otthoni dekoráció nélkül, túlságosan letisztult és csupasz lenne, így érdemes megfontolni mindenkinek a díszítőelemek vásárlását, hiszen ezek szinte vonzzák a tekintetet és kellemes, megnyugtató hatással is vannak ránk, emberekre. Amikor dekorációt helyezünk el a lakásban, vagy rögzítünk a falra, mindenképpen fontos, hogy ne legyen se túl kicsi, sem pedig túlságosan nagy. Ha kicsi dekorációs elemet választunk, akkor a bútorokra összpontosítanak a vendégek, viszont a túl nagy dekorációs elem csak az adott dekorációra irányítja a fókuszt.

Az ürességérzet kiküszöbölése

Amikor beköltözünk az új lakásunkba és sok helyiségben csak a csupasz falak merednek ránk, akkor olyan érzés keríthet bennünket hatalmába, hogy az adott helyiségből valami hiányzik. A fali dekorációk, festmények és falmatricák ezt az ürességet segítenek megszüntetni, ugyanis ezek nem csak díszítenek, hanem rájuk nézve kellemes érzések töltenek el bennünket, nem beszélve arról, hogy ma már nagyon sokféle, akár ösztönző és többféle világba repítő falfestmények és falmatricák is léteznek. Egy-egy ilyen festménnyel érezhetjük magunkat a trópusokon, és a gyerekek szobájába is érdekes világokat csempészhetünk. Ma már a lakás stílusával egyező képek, illetve falmatricák közül is válogathatunk. A falfestményekkel és a dekorációs elemekkel mindig megújíthatjuk kicsit az otthonunkat, hiszen ha megunjuk, könnyedén leszedhetjük és kicserélhetjük azokat.

Kapcsolódó cikkek

Gamereknek készít bútorokat az IKEA - az ASUS a partner benne

Gamereknek készít bútorokat az IKEA - az ASUS a partner benne

A videójátékosok piacára is betört a svéd bútorgyártó.

Skandináv stílusban - Északi stílusú lakberendezés - Kis garzonlakás berendezése

Garzonlakás berendezése skandináv stílusban

Ha kedveled az északiak letisztult stílust a lakberendezésben, akkor ez a skandináv stílusban berendezett garzonlakás neked is tetszeni fog.

Monokróm lakás Olaszországban - Otthonos minimalizmus és egy cseppnyi vintage

Monokróm lakás

Agata Dimmich olasz megrendelőjének lakását jórészt IKEA-s bútorokkal és kiegészítőkkel rendezte be.