Műanyag ablakcsere – ekkor éri meg!

Vajon mikor jön el az a pont, amikor elég? Elég a régi ablakokból, elég a huzatosságból, elég a szigetelés részleges vagy teljes hiányából? Nos, az esetek többségében általában télen telik be a pohár, mert akkor a leginkább kézzel fogható és bőrön érzékelhető a hiány. A minőség hiánya. Még jó, hogy ez viszonylag könnyedén és gyorsan orvosolható.
Műanyag ablakcsere – ekkor éri meg!

Mi a megoldás?

Természetesen a műanyag ablakcsere. Egyetlen egyszer kell meghozni ezt a döntést, aminek a pozitív utóhatása éveken, sőt évtizedeken át élvezhető. Sokan azért tartanak ettől, mert tévesen azt gondolják, hogy túl sok lemondással jár. Pedig erről szó nincsen. Maga a beszereltetés szakmai háttérrel tempós és eredményes. Rombolás és pusztítás helyett valami új, valami igazán hasznos épülhet. Hiszen mi az, ami a cserével egyetemben bezsebelhető? Pazar hő- és hangszigetelés, és természetesen vonzó külső.

Manapság a szigetelés megléte aranyat ér. Amikor mindenki a rezsi csökkentésén ügyködik, akkor ezzel az elhatározással tulajdonképpen bebiztosíthatóak az alacsony költségek. Hogy miért? Azért, mert lényegesen kevesebb energia felhasználásával jelentős hőérzet javulás érhető el. Amiről egyébként a hőmérő higanyszála is hűen tanúskodhat.

Mikor jön el az idő?

A nyílászáró csere akkor a legalkalmasabb, amikor megérik az elhatározás. Nem éri meg megvárni azt a pontot, amikor már mindenből elég. Nem éri meg kivárni a magas számlák beérkezését. És nem éri meg halogatni a döntés meghozását. Már csak azért sem, mert maga a folyamat nem jár együtt semmiféle felfordulással, kezelhetetlen események sorával, és nem igényel tetemes mennyiségű időt, energiát.

Mindennek tetejében a vonzó külső is borítékolható, ami nem egy utolsó szempont. Az ablakok szerves részét alkotják a ház megjelenésének, s ez még akkor is fontos információ, ha történetesen társasházról vagy panelről van szó. Mert a harmonikus összhatás mindenkinek jár, kivétel nélkül. A tartósság pedig új szintre emelhető, lévén a műanyag ablakok strammsága nem pusztán pár évre szól. Az élettartamuk évtizedekben mérhető! Mégpedig huzatosságtól mentes évek sorában.

Kapcsolódó cikkek

A tetőjárda is járórács

A tetőjárda is járórács

Tetőjárda. Nem egy gyakori elem, nem? És tényleg ritkán találkozunk vele hétköznapi felhasználásban.

Hol és milyen ingatlant érdemes vásárolni?

Hol és milyen ingatlant érdemes vásárolni?

Az alábbi cikkben azzal foglalkozunk részletesebben, hogy hol és milyen ingatlant érdemes vásárolni és milyen szempontok szerint érdemes vásárlásra készülni.