Így növelheti otthonunk atmoszféráját egy minőségi zsaluzia

A modern árnyékolástechnika világában a zsaluziák kiemelkedő szerepet töltenek be.
Így növelheti otthonunk atmoszféráját egy minőségi zsaluzia

A modern árnyékolástechnika világában a zsaluziák kiemelkedő szerepet töltenek be, hiszen páratlan teljesítményük mellett a forgatható lamellák által minden kültéri megoldásnál aprólékosabban képesek megszűrni az otthonunkba beáramló fényt, miközben a hőszigetelés, a biztonság, az automatizálás, sőt a megjelenés tekintetében sem okoznak csalódást. Bár gyakran még a gyártók sem hangsúlyozzák – hiszen tény és való, hogy egy árnyékolónak nem ez az elsődleges feladata –, de a minőségi zsaluziák rengeteget segíthetnek abban is, hogy magasabb szintre növeljék otthonunk atmoszféráját. Miként? Erre kerestük a válaszokat az alábbiakban!

A zsaluzia színe meghatározza a belső hangulatot

Mint minden árnyékolót, úgy természetesen a zsaluziát is főként a teljesítménye és a technikai megoldásai kapcsán különböztetik meg egymástól, de ha szóba kerül a megjelenés, rendszerint csak a külső esztétikát említik. Ez valóban rendkívül lényeges momentum, hiszen a mozgatható, ám rendkívül masszív alumínium lamellákra épülő zsaluzia bár kívülről valóban hozzájárul otthonunk megjelenéséhez, ezáltal beépülhet a homlokzatba, illeszkedhet az árnyalatához, de hatékonyan kontrasztba is állítható vele, azonban a belső helyiségekre ugyanolyan pozitív hatást gyakorol.

Emiatt lényeges körültekintően megválasztani leendő zsaluziáink színét. Nem kizárt például, hogy modern megjelenésű otthonunkon kívülről a fekete vagy valamilyen más sötét szín mutatna jól, azonban a belső helyiségek megkövetelnének valamilyen világosabb megoldást. Merthogy árnyékolóink nemcsak kívülről, hanem belülről is látszódnak, hovatovább hozzájárulnak az egyes helyiségek atmoszférájához. Ezáltal a melegebb árnyalatokkal sokkal barátságosabb hatást válthatunk ki, míg a világosabb megoldásokkal jelentősen növelhetjük a lakás bizonyos pontjain a fényhatást.

Ha modern otthont szeretnénk

A lakberendezés szempontjából a modern megoldások az utóbbi években igencsak népszerűvé váltak, és ezt a hatást számtalan formában tudjuk erősíteni a belső helyiségekben. Az alapvető berendezési tárgyak, ezáltal bútorok vagy díszek mellett például a különféle automatizált vagy motorizált rendszerek is hozzájárulhatnak ennek az összhatásnak a kialakításához. Ebből a szempontból tehát egy zsaluzia is rengeteget segíthet a belső terek modernizálásának növelésében, hála a motorizált, illetve a kapcsolódó automatizált megoldásoknak.

A modern zsaluziákat ugyanis lehetőségünk nyílik elektromotorral felszerelni, ami egyrészt rögtön kényelmessé teszi a működtetést – lévén távirányítóval tudjuk mozgatni az árnyékolót –, de kapcsolódó szenzorokkal az automatikus működés is megvalósítható. A fény- és szélérzékelők alkalmazásával így a mozgatható lamellák folyamatosan a körülményekhez igazodnak majd, ezáltal összezárnak, ha extra védelemre van szüksége a nyílászáróknak, és kinyitnak, ha a beállításoknak megfelelően be kell engedni a napsugarakat a lakásba. Ezzel az önműködő jelleggel a belső helyiségek olyan modern hatást keltenek majd, amit kis túlzással még a futurisztikus berendezési tárgyakkal is csak nehezen tudnánk elérni.

A komfortszint növelése

Otthonunk hangulatát bár tonnányi használati- és berendezési tárggyal tudjuk szabályozni, azonban az ideális atmoszféra eléréséhez rendkívül lényeges lesz a megfelelő komfortszint biztosítása. Hogy kinek és mi jelenti a komfortot, az teljes egészében szubjektív megítélés kérdése, azonban abban a legtöbben egyetértenek, hogy a hatékony és jó megjelenésű árnyékolók ezen a téren az alapokat képviselik. Ennek az oka a fentiekben említett színezhetőségből fakadó belső hangulatteremtés mellett az, hogy az árnyékolóval maximalizálható a magánélet védelme, hovatovább jelentősen szabályozható a belső hőmérséklet is, ami a komfortos lakókörnyezet egyik alapja.

Mitől függ a zsaluzia ára?

Bár a zsaluzia a mai piac egyik legjobb ár-érték aránnyal büszkélkedő árnyékolója, árcéduláját azonban számtalan dolog befolyásolja. Hogy mégis milyen tényezőkkel számolhatunk ebben a témában, Csancsa Jánost, a Zsaluziavilág tulajdonosát kérdeztük meg az objektív tájékoztatás érdekében: „A zsaluzia árát tulajdonképpen rengeteg tényező meghatározza, így például az árnyékoló szerkezete, hogy külső- vagy vakolható tokos megoldást választunk-e hozzá, de a működtetés is növelheti a végösszeget, hiszen a kézi kezelés értelemszerűen egy olcsóbb, de kényelmetlenebb megoldás a motorizált, távirányítóval működtethető modellekkel szemben. A zsaluziák végleges megjelenése nálunk 22 alapszínből választható ki, de amennyiben ezektől eltérő árnyalatot szeretne valaki, az is megvalósítható a megfelelő felár ellenében. Ezeken felül maga a helyszín is dobhat az áron, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy egy földszinti lakásra, vagy a sokadik emeletre kell éppen szerelni.”

Kapcsolódó cikkek

Tágas olaszországi rezidencia felújítása - Indusztriális loft stílusú lakás - Lakásfelújítás

Tágas olaszországi rezidencia felújítása

Ha szívesen kombinálsz fehér-fekete-barna színeket, ez a cikk neked íródott.

Laminált padlót vagy parkettát válasszak? Ezeket érdemes tudni!

Laminált padlót vagy parkettát válasszak? Ezeket érdemes tudni!

Mit kell tudni a laminált padlóról és parkettáról , mikor melyiket érdemes választani?

Hogyan történik a homlokzat felújítása?

Hogyan történik a homlokzat felújítása?

Az alábbiakban azzal foglalkozunk részletesebben, hogyan történik a homlokzat felújítása és milyen opciók közül választhatunk ezen a téren felújítás során.