Egyedi kert összhangban a házzal

Ahogy a lakberendezésnél, úgy a kert kialakításakor is komoly jelentősége van a tervezésnek.
Egyedi kert összhangban a házzal

Érdemes tehát elsőként papírt és ceruzát ragadni, hogy pontosan megtervezhessük az utak, az ágyások, a terasz és minden egyéb helyét, amit szeretnénk az otthonunk mellett látni. Akik a sallangmentes beton helyett valami olyasmit képzelnek el, ami természetesebb, nagyobb harmóniában van a kert növényeivel, illetve a ház formáival, színeivel, azoknak találták ki a térköveket.

Hogyan válasszunk?

A bőség zavarával találkozhat az, aki minden előismeret nélkül próbál eligazodni a térkövek izgalmas és színes világában. Különféle méretben, formában, színben és mintával készülnek ezek az alapanyaguk tekintetében is igen sokféle burkolatok. Tanácstalanság esetén nagy segítség lehet egy olyan közvetlen családi vállalkozás, ahol a szakemberek kézzel válogatott darabokkal segítik a vásárlókat, hogy a magas minőséget képviselő burkolatok hosszú időn keresztül szolgálják használójukat. Szakmai segítséget is kaphatunk, ha a https://koviterko.hu oldalán nézelődve találjuk meg a számunkra legszimpatikusabb térköveket.

Egyedül vagy segítséggel, a lényeg, hogy legyen valamiféle elképzelésünk arról, mit is szeretnénk. Nem is olyan könnyű, igaz?!

Romantikus, izgalmasan kanyargó utakat szeretnénk a kerti tóhoz? Csúszásmentes teraszt, ahol a család összegyűlhet a hétvégéken? Egy nagy teherbírású autóbeállóra lenne igazán szükségünk? Ennyi kezdésnek már éppen elég, hiszen az ilyen apróságok is segítenek például meghatározni az ideális elemek méretét. Házunk kialakítása vagy a kertünkben található növények pedig ahhoz járulhatnak hozzá, hogy a szín és mintavilág kiválasztásával legyen könnyebb dolgunk. Érdemes átgondolni a burkolni kívánt terület terhelését, illetve azt is, hogy az adott rész milyen időjárási viszontagságoknak van kitéve.

Kapcsolódó cikkek

5 relaxációs tipp a kertben

5 relaxációs tipp a kertben

Egy jól megtervezett kert, maga lehet a paradicsom, a nyugalom oázisa.

Kezdődik a grillszezon, készüljön fel rá!

Kezdődik a grillszezon, készüljön fel rá!

Ebben az évben az időjárás eddig nem kényeztetett el minket. A szép napok inkább csak itt-ott fordultak elő, de a levegőben már érezni a nyarat, és a napsugarak is egyre erőteljesebben bújnak elő a felhők mögül.